hits

Ukas by!

Konstantinopel var Europas største by i middelalderen. Byen var lokalisert der Istanbul ligger i dag. I år 330 ble denne byen hovedstaden i Romerriket, dette var Konstantin den store som gjorde og da ble byen oppkalt etter han. I starten på den tidligere middelalderen gikk store deler av byen opp i flammer, men keiser Justinian bygde byen opp igjen enda finere og prektigere med utsmykket kirker. Utover den tidligere middelalderen ble byen preget av mange angrep og beleiringer av perserne og araberne. 

Helt frem til år 1100, som var starten på høymiddelalderen, var Konstantinopel østens eneste verdensmakt og den store kulturmuseum. Her var det mye rikdom og makt samlet i en by. I mange år var denne byen midtpunktet for verdenshandelen, noe som gjorde at mange kalte byen for "storbyen". Det fjerde korstoget i 1204 var et forsøk av Venezia på å ende det bysantinske keiserdømmet Konstantinopel, og samtidig som dette skjedde ble Balduin av Flandern keiser i Konstantinopel med sitt "latinske keiserdømme". Siden det skjedde to ting på en gang greide Venezia og kapre til seg en stor del av handelen til Konstantinopel. 

På slutten av høymiddelalderen ble byen stormet og erobret av tyrkere. Byen var helt plyndret og ødelagt, men tyrkerne bygde den opp igjen. 

Et engelsk trestikk av byen Konstantinopel. 

Kilder:

https://snl.no/Istanbuls_historie (08.11.17)  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

enkeltskrevet

enkeltskrevet

17, Molde

En gruppe 17 åringer som skriver en blogg om by og handel i middelalderen fordi vi er utrolig engasjert og interessert i stoffet. Vi har også et stort ønske om å fremme vår kunnskap rundt emnet :)

Kategorier

Arkiv